1. Sauna vermindert stress

De meest voor de hand liggende reden waarom mensen een bezoek brengen aan een sauna is omdat het ontspannend werkt. Heb je weleens last van stress? Dan kan het helpen om regelmatig een sauna te bezoeken. Behalve dat je spieren en lichaam ontspannen, kom je ook mentaal tot rust.

Onze sauna in Amstelveen

2. Regelmatig sauna bezoek verbeterd de weerstand

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die regelmatig de sauna bezoeken, een betere weerstand hebben. Er worden meer witte bloedcellen aangemaakt, dat verhoogd de weerstand en ben je beter bestand tegen ziektes. Je bloedsomloop wordt verbeterd en je lichaam reageert op de warmte en de kou. Hierdoor maak je antistoffen aan waardoor je minder snel verkouden wordt.

3. Sauna reinigt de huid en is goed voor je haar

Glanzend haar en een stralende huid? Door de warmte in de sauna gaat je huid zweten, poriën gaan open en bloedvaten verwijden zich. Door het zweten wordt er niet alleen vocht afgevoerd,  maar ook vuil en talg. Hierdoor gaat deze er stralend uitzien! Maar ook je haar wordt mooier en glanzender van de sauna. Je hoofdhuid maakt namelijk een stof aan die het haar bevochtigt en in goede conditie houdt.